របៀបធ្វើនំបញ្ជុកវៀតណាម(នំបញ្ជុកស្រុះ រឺបញ្ជុកកាពិ)

 

របៀបធ្វើនំបញ្ជុកវៀតណាម(នំបញ្ជុកស្រុះ រឺបញ្ជុកកាពិ)

* គ្រឿងផ្សំមាន
  - ខ្ទឹមស​ រំដេង ស្លឹកគល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច​ ផ្សិតមូល
  - សាច់​ សាច់ត្រី​ ឈាមជ្រូក​ ជើងមាន់
  -​ ស្ករ​ ប៊ីចេង អំបិល ទឹកត្រី
  - បន្លែ មាន ស្លឹកកាឆាយ​ ត្រកូន ត្រយោងចេក​ ជីររណា
    ជីនាងវង សណ្ដែកបណ្ដុះព

* របៀបធ្វើ
១​ ដាំទឹក ដាក់​ខ្ទឹមស​ រំដេង ស្លឹកក្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច​ ហើយទុកឲ្យពុះបន្តិច
២ បង់សាច់ត្រី ឈាមជ្រូក ជើងមាន់
៣ ដាក់ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល ទឹកត្រី​ ហើយស្រង់សាច់ត្រីឡើង រួចបេះដុំៗ
៤ បង់ឈាមជ្រូក ​និងផ្សិត ទុក​ ៥នាទី
៥ វគ្គស្រុះបន្លែ​ ស្លឹកកាឆាយ​ ត្រកូន ត្រយោងចេក ជីររណា
៦ ដួសដាក់ចាន​ ហើយដាក់នំបញ្ជុក​​ រៀបសាច់ត្រី​ សាច់ជ្រូកជើងមាន់​​ ឈាមជ្រូក
    ពីលើនំបញ្ជុក ស្រូប​ទឹកសម្ល
៧ ទឹកកាពិ ឆាជាមួយខ្ទឹមស ឲ្យឆាវបន្តិត
៨ ទឹកអំបិលទុំ លាយ​ជាមួយទឹកក្ដៅ ដាក់ប៊ីចេងបន្តិច​ ដាក់សស្ករបន្តិច ពេលញុាំដាក់ទឹកអំបិល
ទុំចូលតាមចំណូលចូលចិត្តជាការស្រេច។